Släktforskardagarna

Släktforskardagarna är en mässa som anordnas av Sveriges Släktforskarförbund. 2016 hålls Släktforskardagarna i Umeå den 20-21augusti. Mässan är till för alla som är intresserade av släktforskare oavsett om man är gammal eller ung, ny eller van släktforskare. Släktforskardagarna är till för att träffa folk som är intresserade av släktforskning och för att få tips och råd angående hobbyn. Många passar även på att träffa nya och gamla familjemedlemmar under mässan och knyta starka familjeband och vänskapsband.

Släktforskardagarna – med besökare från hela världen

släktforskardagarnaEvenemanget Släktforskardagarna är ett av de största evenemangen när det kommer till släktforskning i Norden och man lockar årligen besökare. Inte bara från Sverige och Norden utan från hela Europa och även USA. Att många besökare kommer från USA har att göra med att det finns många Sverigeättlingar i USA som vill ta reda på mer om sin familj och sin härkomst härifrån. Det är oerhört modernt att släktforska och efter diverse TV-program om Sverigeättlingar som kommer till Sverige för att hitta sina rötter, så har antalet amerikaner som besöker mässan ökat.

Under Sveriges Stormaktstid så ägde Sverige stora delar av Norden och även delar av Europa vilket innebär att svenskar flyttade till andra delar av Europa och även hade barn utanför vad idag är Sveriges gränser. Det gör att Européer ofta hittar svenska rötter i sina släktträd när de släktforskar och för att få mer information och hjälp om hur man ska gå tillväga för att släktforska i Sverige så är det många som besöker Släktforskardagarna.

Vad finns på mässan?

På Släktforskardagarna kan man hitta mycket information och besökare. Det finns företag som har montrar för att dra till sig folk, det kan vara internetsidor om släktforskning och annat. Det är också genomlöpande föreläsningar, både på svenska och engelska om släktforskning. Eftersom det är så mycket folk som kommer till Släktforskardagarna har mässan blivit en mötesplats och en neutral plats för att träffa vänner, andra intressenter och släkt för första gången.