Sajter för släktforskning

sajterSläktforskning är ett mode som är svårt att undvika och det är många som vill veta vart ens släkt kommer ifrån och hur långt tillbaka man kan söka efter den. Förr använde man sig av gamla kyrkböcker och alla skrivna dokument man kunde hitta. Det är lite samma sak idag även om många börjar sin släktforsknings bana online via olika sajter för släktforskning.

Många sajter tillgängliga

Genom att använda sig av en sökmotor och söka på sajter för släktforskning så får man upp en stor mängd svenska sajter som specialiserar sig på släktforskning. En del kostar pengar medan andra är mer eller mindre gratis. Hur de olika sajterna jobbar och kräver av en användare är väldigt olika. Så för att hitta en som passa en själv bäst är det beroende på hur stor kunskap man har sedan tidigare, hur man vill jobba och om hur mycket man är villig att betala.

Kontrollera information

Det är lämpligt att kontrollera den information man hittar om släktforskning på internet eftersom alla sajter kanske inte är pålitliga och det är lätt att information blir fel när den har digitaliserats. Det går ändå inte att med 100% säkerhet säga var man kommer ifrån men släktforskning är ett sätt att stilla lite av ens nyfikenhet.

Varför släktforska?

Det kan vara bra att ställa sig frågan till varför man vill släktforska. Många gör det för att det är intressant. Andra gör det för att de har en sjukdom och svar kan finns i ens släktträd om det är vanligt och om det finns något konkret om sjukrommen. Det är väldigt många som har hittat släkt och fått nya familjeband genom släktforskning så att använda olika sajter för att hitta sin släkt är ett bra sätt att komma i kontakt med sina rötter och få mer information vart man kommer ifrån. Det gäller dock att hitta en sajt som passar en bäst själv och som uppfyller alla de krav man har på en sida.